BlueBikers, motortourtocht in BelgiŽ 2009
Via de e-mail werden wij door onze naamgenoten Blue-bikers uit belgie uitgenodigd om aan hun motortoertocht mee te doen op zondag 17 mei. Na de oproep wie van ons mee naar belgiť wilden, zijn wij: Werner, Herman en Erik Jan namens de Bluebikers gegaan.
Wij hebben er gelijk een lang weekend van gemaakt. Zaterdag zijn we alvast naar Limburg gegaan. We kregen onderdak bij Rachma (vriendin van Erik Jan). Zondagmorgen naar Eindhout waar de inschrijving voor de dagtocht was. Na de toertocht reden we naar Boele voor de nacht. Annemarie had het allemaal weer keurig voor elkaar, lekker koud bier, prima eten en een warm bedje stond voor ons klaar.
nadat we bij rachma waren aangekomen werden de benen even gestrekt voor een forse wandeling door het heuvelachtige Limburgse landschap. Vanuit haar huis is dit haar uitzicht


Op de Wijnberg werd bij restaurant in het eeuwenoude boerenkasteel een terrasje genomen


de avond brachten we door met een barbeque. Vanwege de regen kwamen we in de garage terecht


Op weg naar EINDHOUT konden de regenpakken aan. Het regende heftig. Ruud en Jennie die rechtstreeks naar EINDHOUT wilden rijden gaven via de SMS door dat ze het niet zagen zitten om door de regen heen te ploeteren. Best wel jammer. Het werd namelijk later droog en in de loop van de dag kwam zelfs de zon te voorschijn.


de verzamelplaats wordt keurig met een lichtwagen aangegeven.


start / inschrijfpunt


in de sporthal schrijven we ons in voor ťťn van de 2 dagtochten van 170 km. De Bluebikers houden deze dag voor een goed doel waar de opbrengst naar toe gaat.
We komen naast enkele leden van de belgische Bluebikers te zitten waar we leuk mee hebben gekletst


het miezert nog een beetje na als we vertrekken, maar even later is het prima weer


af en toe zaten er leuke stukjes in deze route. Naar onze smaak kwamen we iets te vaak door dorpen en steden heen en te weinig door landelijke omgeving. De 2e route zou wel door de Ardennen gaan. Vanwege het slechte weer van de afgelopen dagen waren de wegen daar echter onbetrouwbaar geworden werd ons verteld. Modder en veel water op de weg. Dan houden we die route te goed voor een andere keer!


soort wegdek waar BelgiŽ berucht om is. De meeste wegen zijn echter prima


nadat we de route hadden volbracht en ons hadden afgemeld bij de Bluebikers reden we binnendoor naar Boele. Onderweg even een terasje pakken


bij Boele laten we ons merkteken achter boven de bar


ook hier maken we een wandeling. De omgeving is hier erg mooi
aan de bar


met de laptop wordt naar muziek op internet gezocht


met nog een Herman aan de bar


de volgende dag gaan we bij Boele weg en rijden een route binnendoor naar huis


We gaan bij een bekende van Erik Jan koffie drinken. Hans is een nederlander die een paar jaar geleden in de ardennen een camping Les Salins is begonnen. Hans zwaait ons hier uit


het binnendoor rijden ging dus prima


laatste foto. Rond een uur of 18.00 uur waren we weer thuis.

Naar boven