dagtocht 17 april 2021

Tja een dag later... je hoort dan nu echt bij de 50 plussers... nog meer redenen om zich bij de Blue-bikers op zijn gemak te voelen..want op een enkeling na zijn alle leden 50 plus .. E.J had gisteren chapter West al binnen gehaald door hen tegemoet te rijden en via een mooie route naar het mooie Drenthe te lijden. Vandaag begonnen we in Schoonebeek in de brandweer kazerne met Koffie en gebak met een mooie grote ruimte om toch coronaproof te zitten. Na de koffie en vele mooie verhalen tijd om ons aan de tour te starten.
Rene en E.J hadden toch nog wat wegen op de kaart gezien waar we maar eens over heen moesten denderen. Op goed vertrouwen en dat doen we altijd achter Rene aan en via de mooie kronkel wegen kriskras door Drenthe kwamen we bij de grens met Overijssel. Daar was een mooi veldje met picknick bank.... ideaal om onze eerste koffie stop te houden... tja.. je kunt ja nog immers nergens terecht op een terrasje.. Door het mooie vlakke boeren landschap op naar de beboste heuvels van de sallandse heuvelrug... eerst de luttellerberg daarna de holterberg.
Op de Holterberg weer even een koffiestop met onderlinge verhalen wat we tijdens de rit hebben gezien.... of wat anderen niet zagen.
Toen kreeg Klaas telefoon van het thuisfront vanwege ziekte thuis. We pakten alles weer in zodat Klaas rechtstreeks naar huis kon en wij via het mooie Gelderse landschap naar Zevenaar waar ze voor ons nog een gezamenlijke maaltijd hadden geregeld.
Vanuit Zevenaar ging Gerard ook weer het Haagse, huiswaarts, en wij waren we weer verlost van de westerse grappen.. maar voor we weer de reis naar het noorden konden starten moest er eerst weer aan een Ducati worden gesleuteld... tja bij sommige motoren trilt ook van alles los... of ze sleutelen er zelf aan en vergeten de helft vast te draaien.. Kan ook leeftijd zijn ... want Hans is ook al echt een 50plusser... Alles weer vast en recht ff stukkie snelweg om niet al te laat thuis te zijn. Via de mooie wegen die verschillende leden kennen van de motor opleiding ging het verder over de Ijsseldijk... en via het pontje weer verder naar Zuid-Oost Drenthe.. Al met al een mooie geslaagde dag met 400 km op de teller en veel plezierige momenten met echte motormaten.

mag dan alwel 50 zijn... maar voel mij nog lang niet oud.

Heren bedankt.. en tot gauw..

Verslag van Peterstart bij de brandweerkazerne. Peter trakteerd op koffie en gebak vanwege zijn 50e verjaardagfoto's: Peter en Erik Jan

Naar boven