dagtocht 1 april 2011


Vrijdag 1 april werd onze eerste dagtocht gehouden. Deze keer werd besloten dat in het midden van het land de tourtocht gereden zou worden zodat niet de helft van de groep eerst Nederland door hoefde te rijden.
Verzamelplek was bij de Pyramide van Austerlitz bij Woudenberg.
We gingen een veluwetour rijden, met oa de Posbank, Utrechtse Heuvelrug en het Nationale Park Hoge Veluwe. Waren eerst nog de weersvoorspellingen niet gunstig, het was uiteindelijk een droge dag en zelf 's middags nog een waterige zon.
Jammer was dat de club uit Haaglanden onverwachts na het tanken halverwege de middag afhaakte. De rest besloot toen ook maar richting huis te gaan.
Vanuit Drenthe werd deze dag de eerste 475 km op de teller gezet.Afdeling Drente vertrekt uit Coevorden bij Hans. In Hoogeveen pikken we Roelof en Werner op. De Meul stond ons keurig op de wachten voor Zwolle.


bij de Pyramide van Austerliz treffen we elkaar. Nog niet aan de koffie, de zaak bleek dicht te zijn


De BMW-club is uitgebreid met de GS van Eric. Hans steekt wat anders omhoog
waarom er steeds meer Gs'sen mee doen ?
enige discusie welk navigatie systeem de echte route aangeeft
Het nieuwe rijden die we binnen de club er proberen in te brengen...hihihihihi Ging deze dag al aardig mis. Marcus, Gerard en Erik Jan zijn nog niet startklaar als de groep weg rijdt. Gelukkig weet Marcus hier de weg op zijn duimpje en wij rijden onze eigen route


iets met trekken
mooi uitzicht


uiteindelijk komt de groep weer samen voor de koffie en iets erbij. Ook wordt besproken hoe we als club en groep samen horen te rijden onder de noemer "het nieuwe rijden".Nou dat werd deze dag een mooie flop. Voorrijders reden weg terwijl enkelen nog niet klaar waren om weg te rijden. Anderen letten niet goed op en raakten de weg kwijt. Het lag ongetwijfeld voor het grootste deel aan het feit dat de meesten dit jaar voor de eerste keer weer op de motor reden.


Posbankde dijken waren erg leuk om te rijdeneten bij het Veerhuis bij Opheusden


na het eten gelijk het pontje op, de Rijn over


bijna compleet op de boot


inderdaad, we missen er 2


daar staan ze


daar zijn ze


Gerard wil de GS van Erik Jan wel eens proberen. Hij vindt onder het rijden de fotocamera in de tanktas. Hij wil een foto maken van Erik Jan.....


.....Erik Jan op zijn R1. Was ook wel weer een leuke ervaring. Het bevalt Gerard goed op de GS en rijdt ermee door totdat hij naar huis gaat. Volgende GS rijder?


Uiteindelijk prikken de achterblijvers een vorkje bij het kiprestaurant PiriPiri bij Rouveen voordat ze naar huis gaan

foto's: Erik Jan

Naar boven